Ondernemers Actief werkt met verschillende loonverwerkingssoftware en kan dus prima vergelijken

"De software werkt perfect, maak ook de mensen achter JESS leveren puik werk!"

Wanneer Mieke Huysmans over Ondernemers Actief praat, hoor je pure passie. Haar ogen schitteren van trots wanneer ze vertelt hoe ze voor haar klanten écht het verschil maakt. Dankzij JESS breidde ze twee jaar geleden haar dienstenaanbod uit met loonverwerking. "Omdat sommige klanten het zo gewoon zijn én niet meteen durven overstappen, werk ik ook nog met andere loonadministratiesoftware", vertelt ze. "Als ik zelf mag kiezen, dan adviseer ik voluit de software HRMS van JESS. HRMS gaat veel dieper, waardoor ik klanten echt maatwerk kan bieden. Verder maken de mensen achter JESS het verschil. Zij staan ons zowel bij met technische support als inhoudelijke ondersteuning."

Vooraleer haar eigen zaak op te starten werkte Mieke Huysmans een lange periode voor een groot sociaal secretariaat. "Mijn frustraties over de onpersoonlijke aanpak, het gebrek aan tijd voor de klanten én de steeds wisselende dossierbeheerders, hebben me aangespoord om uiteindelijk de stap te wagen. Eind 2012 was het zover: een eigen zaak onder de naam Ondernemers Actief."

Aanvankelijk was het niet de bedoeling om loonadministratie aan te bieden. "Wij wilden klanten voorzien van een volledige ondersteuning voor hun personeelsadministratie en HR. Na verloop van tijd gaven wij voor sommige klanten ook de loongegevens door aan hun sociaal secretariaat. We speelden als het ware tussenpersoon. Wanneer het sociaal secretariaat de zaken niet correct opvolgde, zaten wij bijgevolg in een uiterst vervelende positie."

Frustratie te hoog

Uiteindelijk liep de frustratie zo hoog op dat Mieke Huysmans besliste om naar een andere oplossing te zoeken. "Verschillende softwarepakketten passeerden de revue. Uiteindelijk kwam ik met de mensen achter JESS in contact. Tijdens de eerste gesprekken legden zij ons op de rooster, en niet andersom. Ze wilden testen of we wel voldoende kennis in huis hadden van loonverwerking. Alleen dan overwogen zij een samenwerking. JESS wil er absoluut zeker van zijn dat hun software alleen wordt gebruikt door mensen die weten waarmee ze bezig zijn. Een prima zaak, vind ik. Je werkt met het loon van mensen. Dat moet in orde zijn. Daar ga je niet lichtzinnig mee om."

Elders oplossing voor loonbrieven

Nadat Ondernemers Actief voor hun eigen loonadministratie bewees dat ze voldoende kennis in huis hadden, werden ze volwaardige gebruiker van HRMS. "In diezelfde periode kreeg ik van meer klanten spontaan de vraag om hun loondossiers op te volgen. Meermaals hoorde ik het volgende: ‘Mieke, je voert voor ons al audits uit, je stelt onze arbeidsreglementen op punt, je stelt contracten op,… Je doet vrijwel alle personeelsadministratie, maar voor de loonbrieven moeten we elders een oplossing zoeken.’ En gelijk hadden ze. Dankzij JESS kon ik hen de gevraagde extra service bieden. Aanvankelijk was loonverwerking een mooie nieuwe bijkomstigheid in onze bedrijfsactiviteiten, na een tweetal jaar vormt het een onmisbare pijler voor onze omzet. Bovendien maakt het ons werk extra gevarieerd. We kunnen nu klanten met vrijwel alles voorthelpen."

Overheadkosten beperken

Naast de kwaliteiten van de software zelf is Mieke Huysmans uitermate tevreden over het betalingsmodel. "Bij JESS betaal je geen licentiekosten. De vergoeding bestaat uit een kleine fee per verwerkte loonbrief. Als klein bedrijf houd ik mijn overheadkosten bewust zo laag mogelijk. Omdat ik voor de software geen zware licentiekost moet betalen, helpt dit mij om de loonbrieven op te stellen aan uiterst concurrentiële prijzen. Had ik vaste licentiekosten moeten betalen, dan was ik nooit in JESS gestapt. Dit prijsmodel is op mijn maat gemaakt."

Verschillende software vergelijken

Ondernemers Actief zit in een unieke positief om loonverwerkingssoftware te vergelijken. "Naast HRMS werken wij ook nog met de software van andere sociale secretariaten. Verschillende van onze klanten doen al jarenlang beroep op ‘hun’ sociaal secretariaat en hebben angst om te veranderen of ze zien nog niet meteen de voordelen van een overstap in. Dit zou evenwel rimpelloos verlopen – we hebben de overgang al meermaals gedaan -, maar ik forceer dat niet. In totaal werken we zo nog met een drietal andere pakketten. Ik durf gerust te stellen dat HRMS van JESS met kop en schouders boven de andere software uitsteekt. Wanneer klanten me een vraag stellen, dan kan ik in HRMS demo’s maken en meteen resultaten op het scherm tonen zonder dat er iets geboekt is. Je ziet ook hoe dit resultaat wordt bereikt. Het is voor loonspecialisten gewoon prettiger werken met JESS, omdat het veel dieper gaat dan de overige software."

Mensen achter de schermen

Niet alleen de software van JESS krijgt lof van Mieke, ook de mensen achter de schermen leveren volgens haar puik werk. "Bij JESS krijg je altijd het gevoel dat je serieus wordt genomen. Elke opmerking, elke vraag en elk verzoek wordt met de nodige aandacht en ernst opgevolgd. Als je uit de wereld van de grote sociale secretariaten komt, dan weet je dat dergelijke topservice eerder uitzondering dan regel is."

Bezoek de website van Ondernemers Actief!