HRDynamics uit Leuven breidt dienstverlening uit dankzij JESS

"We zitten als partners in een win-winsituatie"

Inmiddels werkt HRDynamics in Leuven al 2,5 jaar met JESS. De tevredenheid bij zaakvoerster Karine Vandenplas is groot. "JESS bestaat niet alleen uit de gebruiksvriendelijke online software voor loonadministratie HRMS, je krijgt er ook alle vereiste inhoudelijke ondersteuning bij. Dat is van onschatbare waarde voor een HRdienstverlener." Inmiddels voert HRDynamics met HRMS alle loonberekeningen uit van meer dan 80 bedrijven. "Dankzij het totaalconcept van JESS voegden we een volwaardige extra dienstverlening toe aan ons pakket", vertelt Karine. "We spreken hier nieuwe klanten mee aan, waardoor ook onze andere HR-dienstverleningen extra in the picture komen te staan."

Met HRDynamics in Leuven richt zaakvoerster Karine Vandenplas zich op een brede waaier van HRdienstverlening aan KMO’s. "Na meerdere decennia te hebben gewerkt in vrijwel alle HR-functies in loondienst, besloot ik in 2003 om zelfstandig aan de slag te gaan", zo blikt Karine Vandenplas terug. "Ik snakte naar de voldoening om bedrijven en bedrijfsleiders echt te helpen. Voor velen van hen is HR een onbekende wereld. Naast vele opdrachten voor interim management bouwde ik stapsgewijs een mooie klantenportefeuille op. Anders dan vele HR-specialisten die starten als zelfstandige, richt ik me vooral op de harde HR. Compensations & benefits vormt onze absolute specialiteit. Naast de gewone KMO om de hoek werken we veel voor internationale bedrijven met expats. Dit vereist uiteraard een bijzondere fiscaal-juridische expertise."

Stroef samenwerken met sociale secretariaten

Het maandelijks aanleveren van alle cijfergegevens aan sociale secretariaten vormde één van de taken die HR Dynamics voor klanten op zich nam. "Deze werkwijze verliep evenwel minder efficiënt en veel trager en stroever dan wij en ons klanten het wilden."

Zelf loonadministratie uitvoeren

Uiteindelijk besliste Karine Vandenplas om uit te kijken naar mogelijkheden om met haar bedrijf zelf de volledige loonadministratie op zich te nemen. "Binnen mijn netwerk van HR-consultants informeerde ik naar de opties. Iemand opperde de unieke formule van JESS. Vervolgens nam ik contact op met de initiatiefnemers, waarna ik al snel werd uitgenodigd voor een persoonlijke demo. De hartelijke en vertrouwde aanpak, de gebruiksvriendelijke software, het totaalpakket van software én inhoudelijke ondersteuning,… Eigenlijk was ik al na vijf minuten verkocht. Vooraleer definitief te beslissen, heb ik uiteraard nog extra huiswerk gedaan. Zo contacteerde ik verschillende bestaande referenties met de vraag of JESS werkelijk zo goed was als wat er beloofd was. Elk gesprek bevestigde mijn positieve gevoelens, iedere gebruiker sprak vol lof."

Intuïtief mee aan de slag

Karine Vandenplas kreeg vrijwel al haar klanten meteen mee in het verhaal. "90% van mijn klanten is naadloos overgeschakeld. Ze hebben niets van de overgang gevoeld. Na een opleiding van een dag zijn we effectief met de software aan de slag gegaan. We kregen geen dikke handleidingen voorgeschoteld, wél een praktijkgerichte training. Dankzij de snelle feedback van de helpdesk leerden we eigenlijk al doende met het programma te werken. Dit was een uiterst efficiënte leermethode. De software leert zich heel intuïtief aan, op voorwaarde uiteraard dat je een goede kennis hebt van loonadministratie."

Samen in een win-winsituatie

Verschillende aspecten van het concept JESS spreken Karine Vandenplas aan. "Wat niemand kan evenaren, is de combinatie van online loonsoftware met inhoudelijke ondersteuning. Bovendien verkoopt JESS geen dure licenties zoals bij gewone software, je betaalt een fee per verwerkte loonstrook. Heel transparant én duidelijk! JESS heeft er dus alle belang bij om je optimaal te ondersteunen. Des te meer klanten wij met JESS bedienen, des te meer inkomsten ontvangt JESS. Een faire deal die een intens partnership oplevert. Dat bereik je nooit met een softwarebedrijf. JESS en wij zitten samen in een win-winsituatie. Bovendien moet je dankzij de online software zelf niet investeren in dure servers of digitale opslag van gegevens. Deze kosten zijn voor een kleine HRdienstverlener niet zo vanzelfsprekend."

Een mooie stap voorwaarts

JESS bood HRDynamics als dienstverlener een mooie kans om verder te groeien. "Al onze klanten en wijzelf zijn uiterst tevreden. Omdat de volledige loonberekening in eigen huis gebeurt, kunnen we onze klanten de flexibiliteit en snelheid geven die ze verdienen. Bovendien hebben wij de geruststelling dat er op elk moment een partner met kennis van zaken over onze schouders meekijkt. JESS evolueert voortdurend en wordt constant aangepast. Dat is ook nodig met de steeds wijzigende wetgeving. Voor ons is het alvast een grote zorg minder dat we weten dat onze loonadministratiesoftware altijd up to date is."

Bezoek de website van HRDynamics!